Eindhovense Computer Associatie
Sinds 1978 bezig met computers
Hoofd menu
· Upload
recente toevoegingen
recente toevoegingen
Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:


Laatste Forum Posts
Nog geen berichten

Wie zijn we

door administrator

De ECA bestaat ruim 30 jaar. Zij is er voor mensen die geïnteresseerd zijn in computers en informatica. niet speciaal voor deskundigen! Van die laatste zijn er gelukkig wel een aantal, en de minder deskundigen beleven daaraan veel plezier. De algemene gedachte is: "er zijn geen domme vragen, hoogstens domme antwoorden".

Leeftijd is niet belangrijk, interesse wel natuurlijk. We hebben leden van 12 tot 84, uit diverse beroepsgroepen.

De ECA beschikt over een aanzienlijk aantal faciliteiten zoals een eigen gebouw met 6 ruimten en veel appatuur. Mear het zijn de mensen die de club maken natuurlijk. U kunt de club 4 maal per week bezoeken.

Het zwaartepunt ligt op dinsdagavond. De zaterdagmiddag is met name, maar niet alleen, bedoeld voor de jeugdige leden.

Hieronder een kort overzicht van wat u kunt verwachten:

Internet: Tijdens de openingsuren zijn ongeveer 20 computers ter beschikking om te surfen. Dit is voor onze leden helemaal gratis.

E-Mail: Alle leden krijgen een gratis e-mail adres aangeboden. Hiermee kan men ook thuis mailen.

De bibliotheek: Hier liggen ongeveer 20 tijdschriften voor U klaar. Voor een aantal bladen zijn de oudere jaargangen ook nog aanwezig. Verder heeft de bibliotheek veel technische data-boeken over elektronica, informatica en software.

Media conversie: Uw dierbare films, banden, LP's en andere "analoge" media kunnen hier worden omgezet naar digitaal formaat.

Scanners: Hiermee kan men foto's, tekeningen, plaatjes en tekst de computer binnenhalen, waarna men ze kan bewerken. Gratis voor leden. We hebben ook een scanner voor negatieven en dia's!!

Kopieerapparaat: Voor 5 eurocent per pagina kunt U kopiëren.

Andere apparatuur: CD/DVD branders, diverse printers zoals laserprinters en kleurenprinters.

Het cursuslokaal van de ECA is een goed geoutilleerd instructielokaal met een netwerk van 11 computers (Pentium IV) en 2 printers. Bij voldoende belangstelling worden Windows-, Internet-, Word-cursussen georganiseerd voor ECA-leden. Deze cursussen zijn allemaal tegen een geringe vergoeding.

Materiaalverkoop: Regelmatig krijgen wij de beschikking over computerapparatuur. Wat niet voor de club inzetbaar is wordt voor lage prijzen aan de leden aangeboden. Let ook op de aanbiedingen op deze website! Voor elektro-hobbyisten hebben we een grote voorraad componenten beschikbaar. Een deel van de materiaallijst is op onze website beschikbaar.

Bijzonder populair is onze 8mm film conversie opstelling waarmee oude 8mm films omgezet kunnen worden naar DVD. Ook andere oude media kunnen bij ons worden omgezet zoals Video langspeelplaten, VHS, Betamax en V2000 naar DVD en casette bandjes en LP's naar CD.

Voor meer informatie kunt U een bericht sturen naar bestuur@eca-mail.org


Datum / Tijd