17 november Jubileum ECA 40 jaar

on 13 Jul 2018 : 20:06  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
eca_1978_2018.jpg

Dit jaar viert de Eindhovense Computer Associatie ECA haar 40 jarig jubileum, en dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan.

De ECA is de oudste computerclub van Eindhoven en omgeving. Met veel kennis, ervaring en apparaten uit lang vervlogen jaren ... maar wel steeds bij de tijd met bijvoorbeeld een zelf te bouwen 3D printer, een Laser Engraver, een multimedia systeem met behulp van een Raspberry Pi, en een Arduino kit. In onze bibliotheek / leeszaal / koffiekamer vindt u veel databoeken, tijdschriften en gezelligheid!

We hebben alles in huis om jouw favoriete foto, tegen kostprijs, op canvas te (laten) printen. Of als kleurenposter op A0 formaat, dat is ongeveer een vierkante meter! Films en foto’s overzetten op digitale media kan ook, of grammofoonplaten en geluidscassettes. Alles wordt bijgehouden door deskundige leden, en alle faciliteiten zijn gratis te gebruiken door alle leden.

Ons jubileum vieren wij met een receptie en open dag op zaterdag 17 november van 10.00 u tot 17.00 u in ons clubgebouw aan de Frederiklaan 163 te Eindhoven. Daar vertellen wij ook over het cursusaanbod voor onze leden, zoals Arduino, Raspberry Pi, Linux Mint, Ubuntu, workshops voor foto- en videobewerking, 3D-printen en 3D-ontwerpen.

Vanzelfsprekend is er op deze open dag ook weer gratis koffie en thee met wat lekkers.

We hopen u dan ook welkom te mogen heten op onze jubileum dag op zaterdag 17 november 2018.

Uiteraard kunt U ook op de openingstijden van club bij ons terecht, zie www.eca-mail.org.

Storing mailserver

on 21 May 2018 : 19:16  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

 P92 300 StoringOnze mailserver is enkele dagen offline geweest. Hierdoor is het niet mogelijk geweest om mail naar onze club te sturen (naam@eca-mail.org). Hierdoor kon ook de eigen mail niet worden opgehaald door de leden die daarvan gebruik maken.Hiervoor onze excuses. Op dit moment is de mailserver weer hersteld. Een deel van de mail zal ondertussen alsnog zijn binnengekomen, maar wij daden aan om belangrijke mail opnieuw te versturen.

Vanwege vakantie afwezigheid heeft het oplossen van de storing langer dan noodzakelijk geduurd. Hieruit is duidelijk geworden dat de club behoefte heeft aan meer verijwillergers bij het beheren van onze infra-structuur. Leden die willen helpen met het beheer van de website of infrastructuur zijn welkom, aanmelden kan bij het bestuur.

Nieuwe mailserver

on 14 Apr 2018 : 17:10  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

Al sinds zeer lange tijd heeft de ECA een eigen mail-server. Toen email nog niet voor iedereen vanzelfsprekend was draaiden we hier al een centrale server met een email adres voor alle leden. Hieraan danken we zelfs ons web-domein: eca-mail.org. De huidige server is ondertussen al weer op leeftijd en omdat het web niet meer zo veilig is als in de begintijd werd het hoogst noodzakelijk de server bij te werken. We zijn vanaf 14-4-2018 overgestapt op een nieuwe mail-server. helaas heeft dat als gevolg dat de oude mail niet meer beschikbaar is. Omdat bijna alle leden de mail tegenwoordig laten doorsturen verwachten we dat slechts enkele leden problemen zullen ondervinden als ze de oude mail willen lezen. Ald dat het veal is neem dan conatct op met onze systeembeheerders of de webmaster vaan deze site.

Het is mogelijk dat bepaalde diensten nog niet helemaal goed zijn omgezet of dat er nog wat haperingen zijn. Neem ook in dat geval contact op met de systeembeheerders of de webmaster.

ECA 40 jaar

on 25 Mar 2018 : 21:53  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
eca_1978_2018.jpg

In 2018 vierde ECA haar 40e jaar. Hiermee zijn wij de oudste computerclub in Eindhoven en omgeving.

Even weggeweest

on 08 Feb 2018 : 21:36  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

StroomstoringAfgelopen dinsdag 6 februari hebben we een nieuw Ziggo modem geinstalleerd. Hierdoor is de website en het internet in het clubgebouw een half uurje weggeweest. Onze verontschuldigingen voor het evenuele ongemak. Mocht U nog problemen met de website of internet ondervinden laat dat dan aan onze webmaster weten.

© 2007 - 2024 Eindhovense Computer Associatie    Proudly powered by e107 which is released under the terms of the GNU GPL License.    Back to top ↑
e107 Theme by veskoto