Open dag 11-11-2017

on 10 Oct 2017 : 20:39  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
OPEN DAG

Op 11 november aanstaande organiseert de ECA wederom een Open Dag.
Zoals altijd, vanaf 10.00 u tot 17.00 u .
U kunt dan kennismaken met de computerclub, en zien wat voor mogelijkheden wij hebben voor de leden.
Koffie en thee zijn natuurlijk (weer) gratis !
Ook kunt U dan zien wat voor cursussen wij, voor de leden, organiseren.
U bent van harte welkom!

Cursus Arduino start weer

on 10 Oct 2017 : 20:38  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
Binnenkort beginnen we op onze club weer met de cursus Arduino programmeren. De Arduino is een kleine computer waar we lekker mee kunnen knutselen. In deze cursus kijken we eerst naar wat zo'n Arduio voorstelt waarna we in een aantal avonden leren programmeren. Het is niet de bedoeling om volledige programmeurs te worden, maar om samen te ontdekken wat programmeren eigenlijk betekent. Je hoeft geen elektronica of programmeerkennis te hebben, maar als je er helemaal niets van af weet heb je wel extra tijd thuis nodig om het geleerde te oefenen. Wel verwachten we dat je goed met een Windows computer kunt omgaan.
De voorlopige planning voor de te geven cursus ARDUINO is:
                          5 september
                         12 september
                         19 september
                         26 september
                          3 oktober

    Aan de leden is ook een mail verstuurd met nadere informatie.

ECA website in nieuw jasje

on 20 May 2017 : 11:31  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

Na het vernieuwen van de infrastructuur in ons clubgebouw is het nu tijd voor de overstap naar een nieuwe webserver. We hebben gekozen voor de nieuwe variant van E107, een "content management system" waarmee we onze berichten en verdere toegang tot de ECA infrastructuur kunnen regelen. Het was nog een hele puzzel om weer aan te sluiten op ons ledenbestand en om de oude gegevens over te zetten. We zijn nog niet helemaal klaar met de overgang en het kan zijn dat we nog wat haperingen tegenkomen. Mocht U als bezoeker nog problemen tegekomen horen we dat graag.

De downloads staan nog op het werklijstje. Hoewel we de structuur hebben kunnen overzetten moeten we de echte onderligende bestanden nog handmatig overzetten. Dat kan nog wel even duren. Leden die een bestand willen inzien kunnen dat mailen vaar de webmaster.

Nieuw werkgroep Domotica

on 25 Apr 2017 : 18:13  Posted by d.pickee  Category: Overig  Comments: 0

Werkgroep Domotica

Domotica staat voor het automatiseren van huiselijke processen. Arduino en Raspberry Pi zijn mogelijke apparaten om deze processen aan te sturen en te controleren. Het is de bedoeling om het ECA-gebouw wat de moderniseren. Tevens zal ook de kennis van onze clubleden verrijken; wat een mooie bijkomstigheid is.

Wat valt er inhoudelijk te verwachten:

  1. Procesbeheersing van de binnen -en buitentemperatuur.
  2. Het meten van de luchtdruk, wind en zonnestraling.
  3. Het meten van stroomverbruik.
  4. Het controleren van de netspanning, voor algemene doeleinde.
  5. Andere interesses op het gebied van Domotica.
Start bijeenkomst:

De start van deze werkgroep zal plaatvinden op:

zaterdag 22 april van 10 tot 12 uur.

Tijdens deze eerste ontmoeting zullen we richting geven aan onze interesses en mogelijke verwachtingen. Daarna kan worden gestart met een of meerdere projecten. Hierbij worden ideeën uitgewerkt en ook zal er eventueel apparatuur worden aangeschaft. Het is de bedoeling om maandelijks samen te komen voor overleg. Hier kunnen de gedachten en voortgang van de projecten worden besproken. Mark Flesch is onderlegt met ruime kennis van Domotica en zal ons af en toe ondersteunen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij een van onze contactpersonen: Albert Hoofman: albert2010el@gmail.com Marc van Dijck: mejbvandijck@gmail.com

terug van weggeweest

on 18 Apr 2017 : 21:57  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

Afgelopen weken zijn we helaas uit de lucht geweest vanwege een grote storing in ons serversysteem. De NAS hield er mee op. gelukkig was de data nog beschikbaar en hebben we met een nieuwe NAS onze servers weer up & running gekregen.

© 2007 - 2024 Eindhovense Computer Associatie    Proudly powered by e107 which is released under the terms of the GNU GPL License.    Back to top ↑
e107 Theme by veskoto