Nieuw werkgroep Domotica

on 25 Apr 2017 : 18:13  Posted by d.pickee  Category: Overig  Comments: 0

Werkgroep Domotica

Domotica staat voor het automatiseren van huiselijke processen. Arduino en Raspberry Pi zijn mogelijke apparaten om deze processen aan te sturen en te controleren. Het is de bedoeling om het ECA-gebouw wat de moderniseren. Tevens zal ook de kennis van onze clubleden verrijken; wat een mooie bijkomstigheid is.

Wat valt er inhoudelijk te verwachten:

  1. Procesbeheersing van de binnen -en buitentemperatuur.
  2. Het meten van de luchtdruk, wind en zonnestraling.
  3. Het meten van stroomverbruik.
  4. Het controleren van de netspanning, voor algemene doeleinde.
  5. Andere interesses op het gebied van Domotica.
Start bijeenkomst:

De start van deze werkgroep zal plaatvinden op:

zaterdag 22 april van 10 tot 12 uur.

Tijdens deze eerste ontmoeting zullen we richting geven aan onze interesses en mogelijke verwachtingen. Daarna kan worden gestart met een of meerdere projecten. Hierbij worden ideeën uitgewerkt en ook zal er eventueel apparatuur worden aangeschaft. Het is de bedoeling om maandelijks samen te komen voor overleg. Hier kunnen de gedachten en voortgang van de projecten worden besproken. Mark Flesch is onderlegt met ruime kennis van Domotica en zal ons af en toe ondersteunen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij een van onze contactpersonen: Albert Hoofman: albert2010el@gmail.com Marc van Dijck: mejbvandijck@gmail.com

terug van weggeweest

on 18 Apr 2017 : 21:57  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

Afgelopen weken zijn we helaas uit de lucht geweest vanwege een grote storing in ons serversysteem. De NAS hield er mee op. gelukkig was de data nog beschikbaar en hebben we met een nieuwe NAS onze servers weer up & running gekregen.

Cursus Arduino start 6 februari

on 23 Jan 2017 : 21:38  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

Iets later dan we hadden gehoopt willen we de aangekondigde cursus Arduino programmeren op dinsdag 6 februari van start laten gaan. We hebben nog enkele plaatsen open. Leden met interesse kunnen nog intekenen.

De Arduino is een klein computertje dat vooral gebruikt wordt om in een apparaat voor de besturing te zorgen. Onze 3D-printers hebben allemaal een Arduino aan boord om de motoren en verwarming aan te sturen. Je kunt een Arduino ook prima gebruiken om een aantal sensoren aan te sluiten. Er is ondertussen veel goedkope elektronica uit het verre oosten beschikbaar die op de Arduino kan worden aangesloten. Het hoeft dus geen dure hobby meer te zijn om wat te knutselen met een computertje.

Het is mogelijk om kant en klare software op de Arduino te downloaden, maar eigenlijk wordt het pas leuk als je ontdekt hoe gemakkelijk je kleine programmaatjes zelf schrijft en dan meteen het resultaat te zien. Daarvoor moet je wel de taal leren die de Arduino spreekt. Dat is in dit geval een eenvoudige versie van de computertaal taal C.

In grote lijnen ziet de cursus er als volgt uit:

  • We beginnen met de basisprincipes van een computer te begrijpen
  • Daarna gaan we in de praktijk op onderzoek naar wat een Arduino nu zo speciaal maakt
  • En als laatste leren we stapsgewijs de basis van de taal C, maar dan helemaal vanuit de Arduino bekeken

Tijdens de cursus kunnen we gebruik maken van Arduino setjes van de ECA die je ook kunt kopen zodat je thuis verder kunt experimenteren. We werken met kleine groepjes aan praktijk opdrachten en de doelstelling is vooral om lol te hebben in het samen leren. ook als je helemaal niet kunt programmeren of niets van elektronica weet kan het erg leuk zijn. Maar let op dat je dan wel wat huiswerk zult hebben om er het meeste uit te halen. Geplande data: 7 februari 14 februari 21 februari 7 maart 14 maart (uitloop)

Aanmelden bij het bestuur: bestuur@eca-mail.org

contributiebetaling

on 21 Nov 2016 : 23:00  Posted by d.pickee  Category: Overig  Comments: 0
Opgelet !!
Het verenigingsjaar 2016 is weer ten einde, dat betekent dat voor 2017 weer de contributie voldaan moet worden!
U kunt e.e.a. overmaken op rekening nummer: NL61 ABNA 0477 5196 95.
Ten name van : Eindhovense Computer Associatie.
Bij Uw betaling s.v.p. ook U lidmaatschapsnummer vermelden!
Bij voorbaat dank !!

Penningmeester@eca-mail.org

© 2007 - 2024 Eindhovense Computer Associatie    Proudly powered by e107 which is released under the terms of the GNU GPL License.    Back to top ↑
e107 Theme by veskoto