Over de ECA

De ECA bestaat bijna  45 jaar! Al die tijd is zij er voor mensen die geïnteresseerd zijn in computers en informatica. Niet speciaal voor deskundigen! Van die laatste zijn er gelukkig wel een aantal, en de minder deskundigen beleven daaraan veel plezier. De algemene gedachte is: "Er zijn geen domme vragen, hoogstens domme antwoorden".

Leeftijd is niet belangrijk, interesse wel natuurlijk. We hebben leden van 12 tot 84, uit diverse beroepsgroepen.

De ECA beschikt over een aanzienlijk aantal faciliteiten zoals een eigen gebouw met 6 ruimten en veel apparatuur. Maar het zijn de mensen die de club maken natuurlijk. U kunt de club 4 maal per week bezoeken. Het zwaartepunt ligt op dinsdagavond. De zaterdagmiddag is met name, maar niet alleen, bedoeld voor de jeugdige leden.

Hieronder een kort overzicht van wat u kunt verwachten:

Internet

Tijdens de openingsuren zijn ongeveer 20 computers ter beschikking om te surfen. Dit is voor onze leden helemaal gratis.

E-Mail

Alle leden krijgen een gratis e-mail adres aangeboden. Hiermee kan men ook thuis mailen.

De bibliotheek

Hier liggen ongeveer 20 tijdschriften voor U klaar. Voor een aantal bladen zijn de oudere jaargangen ook nog aanwezig. Verder heeft de bibliotheek veel technische data-boeken over elektronica, informatica en software.

Media conversie

Uw dierbare films, banden, LP's en andere "analoge" media kunnen hier worden omgezet naar digitaal formaat.

3D printers

De ECA beschikt over meerdere 3D printers om uw eigen ontwerpen in plastic te printen. Een aantal printers zijn zelf gebouwd en we hebben inmiddels een grote expertise met deze apparaten opgebouwd.

3D scanner

Hiermee kunt U zelf drie-dimensionale objecten inscannen en later op de 3D printer reproduceren.

Scanners

Hiermee kan men foto's, tekeningen, plaatjes en tekst de computer binnenhalen, waarna men ze kan bewerken. Gratis voor leden. We hebben ook een scanner voor negatieven en dia's!!

Kopieerapparaat

Voor 5 eurocent per pagina kunt U kopiëren.

Andere apparatuur

CD/DVD branders, diverse printers zoals laserprinters en kleurenprinters.

Het cursuslokaal

Het cursuslokaal van de ECA is een goed geoutilleerd instructielokaal met een netwerk van 11 computers en printers. Bij voldoende belangstelling worden Windows-, Internet-, Word-cursussen georganiseerd voor ECA-leden. Deze cursussen zijn allemaal tegen een geringe vergoeding.

Materiaalverkoop

Regelmatig krijgen wij de beschikking over computerapparatuur. Wat niet voor de club inzetbaar is wordt voor lage prijzen aan de leden aangeboden. Let ook op de aanbiedingen op deze website! Voor elektro-hobbyisten hebben we een grote voorraad componenten beschikbaar. Een deel van de materiaallijst is op onze website beschikbaar.

Samen nieuwe mogelijkheden verkennen

De ECA probeert de leden zoveel mogelijk te steunen in het ontdekken van nieuwe ontwikkelingen op computer gebied. Zo zijn we bezig met het opzetten van een domotica systeem binnen de club. Ook  maken en programmeren we met een groepje geinteresseerden Arduino en aanverwante systeempjes. We hebben al veel expertise opgebouwd op het gebied van 3D printers. Een ook voor mensen die elektronisch muziek maken is er een gewillig oor.

Bijzonder populair is onze 8mm film conversie opstelling waarmee oude 8mm films omgezet kunnen worden naar DVD. Ook andere oude media kunnen bij ons worden omgezet zoals Video langspeelplaten, VHS, Betamax en V2000 naar DVD en casette bandjes en LP's naar CD.

Voor meer informatie kunt U een bericht sturen naar bestuur@eca-mail.org

© 2007 - 2024 Eindhovense Computer Associatie    Proudly powered by e107 which is released under the terms of the GNU GPL License.    Back to top ↑
e107 Theme by veskoto