Mededeling

Open dag 11-11-2017

on 10 Oct 2017 : 20:39  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
OPEN DAG

Op 11 november aanstaande organiseert de ECA wederom een Open Dag.
Zoals altijd, vanaf 10.00 u tot 17.00 u .
U kunt dan kennismaken met de computerclub, en zien wat voor mogelijkheden wij hebben voor de leden.
Koffie en thee zijn natuurlijk (weer) gratis !
Ook kunt U dan zien wat voor cursussen wij, voor de leden, organiseren.
U bent van harte welkom!

Cursus Arduino start weer

on 10 Oct 2017 : 20:38  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
Binnenkort beginnen we op onze club weer met de cursus Arduino programmeren. De Arduino is een kleine computer waar we lekker mee kunnen knutselen. In deze cursus kijken we eerst naar wat zo'n Arduio voorstelt waarna we in een aantal avonden leren programmeren. Het is niet de bedoeling om volledige programmeurs te worden, maar om samen te ontdekken wat programmeren eigenlijk betekent. Je hoeft geen elektronica of programmeerkennis te hebben, maar als je er helemaal niets van af weet heb je wel extra tijd thuis nodig om het geleerde te oefenen. Wel verwachten we dat je goed met een Windows computer kunt omgaan.
De voorlopige planning voor de te geven cursus ARDUINO is:
                          5 september
                         12 september
                         19 september
                         26 september
                          3 oktober

    Aan de leden is ook een mail verstuurd met nadere informatie.

ECA website in nieuw jasje

on 20 May 2017 : 11:31  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

Na het vernieuwen van de infrastructuur in ons clubgebouw is het nu tijd voor de overstap naar een nieuwe webserver. We hebben gekozen voor de nieuwe variant van E107, een "content management system" waarmee we onze berichten en verdere toegang tot de ECA infrastructuur kunnen regelen. Het was nog een hele puzzel om weer aan te sluiten op ons ledenbestand en om de oude gegevens over te zetten. We zijn nog niet helemaal klaar met de overgang en het kan zijn dat we nog wat haperingen tegenkomen. Mocht U als bezoeker nog problemen tegekomen horen we dat graag.

De downloads staan nog op het werklijstje. Hoewel we de structuur hebben kunnen overzetten moeten we de echte onderligende bestanden nog handmatig overzetten. Dat kan nog wel even duren. Leden die een bestand willen inzien kunnen dat mailen vaar de webmaster.

terug van weggeweest

on 18 Apr 2017 : 21:57  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

Afgelopen weken zijn we helaas uit de lucht geweest vanwege een grote storing in ons serversysteem. De NAS hield er mee op. gelukkig was de data nog beschikbaar en hebben we met een nieuwe NAS onze servers weer up & running gekregen.

Cursus Arduino start 6 februari

on 23 Jan 2017 : 21:38  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

Iets later dan we hadden gehoopt willen we de aangekondigde cursus Arduino programmeren op dinsdag 6 februari van start laten gaan. We hebben nog enkele plaatsen open. Leden met interesse kunnen nog intekenen.

De Arduino is een klein computertje dat vooral gebruikt wordt om in een apparaat voor de besturing te zorgen. Onze 3D-printers hebben allemaal een Arduino aan boord om de motoren en verwarming aan te sturen. Je kunt een Arduino ook prima gebruiken om een aantal sensoren aan te sluiten. Er is ondertussen veel goedkope elektronica uit het verre oosten beschikbaar die op de Arduino kan worden aangesloten. Het hoeft dus geen dure hobby meer te zijn om wat te knutselen met een computertje.

Het is mogelijk om kant en klare software op de Arduino te downloaden, maar eigenlijk wordt het pas leuk als je ontdekt hoe gemakkelijk je kleine programmaatjes zelf schrijft en dan meteen het resultaat te zien. Daarvoor moet je wel de taal leren die de Arduino spreekt. Dat is in dit geval een eenvoudige versie van de computertaal taal C.

In grote lijnen ziet de cursus er als volgt uit:

  • We beginnen met de basisprincipes van een computer te begrijpen
  • Daarna gaan we in de praktijk op onderzoek naar wat een Arduino nu zo speciaal maakt
  • En als laatste leren we stapsgewijs de basis van de taal C, maar dan helemaal vanuit de Arduino bekeken

Tijdens de cursus kunnen we gebruik maken van Arduino setjes van de ECA die je ook kunt kopen zodat je thuis verder kunt experimenteren. We werken met kleine groepjes aan praktijk opdrachten en de doelstelling is vooral om lol te hebben in het samen leren. ook als je helemaal niet kunt programmeren of niets van elektronica weet kan het erg leuk zijn. Maar let op dat je dan wel wat huiswerk zult hebben om er het meeste uit te halen. Geplande data: 7 februari 14 februari 21 februari 7 maart 14 maart (uitloop)

Aanmelden bij het bestuur: bestuur@eca-mail.org

© 2007 - 2024 Eindhovense Computer Associatie    Proudly powered by e107 which is released under the terms of the GNU GPL License.    Back to top ↑
e107 Theme by veskoto