Cursus Tinkercad

on 30 Oct 2019 : 20:49  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
Binnenkort starten we op een viertal Woensdagavonden met een training “3D ontwerpen en 3D printen in TinkerCAD en Cura”.

De behandelde stof zal gaan over het ontwerpen van beugeltjes, steuntjes en reserve onderdelen tot het zelf ontworpen van kastjes voor bijvoorbeeld Arduino en RaspberryPi

In deze training behandelen we alle stappen van idee via ontwerp tot tastbaar eindproduct. De training zal bestaan uit een deel theorie, maar ook voor een belangrijk deel uit praktijk.

Om aan deze training deel te nemen heb je enkel een interesse nodig in technisch tekenen en basiskennis van computergebruik.

Houdt er alstublieft rekening mee dat deze training gericht is op absolute beginners, zonder voorafgaande CAD ervaring.

De trainingsdagen zullen zijn:

  • Woensdag 13 November – 20:00 tot 22:00
  • Woensdag  26 November – 20:00 tot 22:00
  • Woensdag 11 December  – 20:00 tot 22:00
  • Woensdag 8 Januari (2020) – 20:00 tot 22:00
 
Inschrijven voor de training kan. Stuur voor 9 November 2019 een email naar training@eca-mail.org met in de titel “3D ontwerpen en 3D printen in TinkerCAD en Cura” of schrijf je in op de intekenlijst in de bibliotheek
!!! In verband met het voorbereiden van cursus materiaal en met de planning kan men zich niet op de avond zelf of later in de training inschrijven !!!

Indien u op de genoemde data geen tijd hebt of te laat bent met inschrijven kunnen we de training bij voldoende interesse later in het jaar nogmaals herhalen.

  • Voor ECA leden zijn er uiteraard geen kosten verbonden aan deze training,
  • Voor niet ECA leden kost de training €65,- per persoon, dit is inclusief een jaar gratis ECA lidmaatschap.

Open dag zaterdag 18 mei

on 27 Feb 2019 : 20:10  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
eca_1978_2018.jpg

De oudste computerclub van Eindhoven, ECA, houdt op zaterdag 18 mei weer een open dag. Wat deze club zo bijzonder en aantrekkelijk maakt, is de aanwezigheid van heel veel computers, randapparatuur en software, van hypermodern tot stokoud, en allemaal gebruiksklaar en beschikbaar voor de leden.

Gedurende het ruim 40-jarig bestaan heeft de ECA steeds over een eigen clubgebouw beschikt. Dat bood de mogelijkheid om dit alles op te bouwen. Vele leden zijn jarenlang lid, sommigen al vanaf het begin. Die hebben met z’n allen de kennis en ervaring om al die techniek in bedrijf te houden.

In dat gebouw is ook een computer- annex leslokaal met 20 computers, een bibliotheek en een uitgebreide leestafel met alle gangbare Nederlandse computertijdschriften te vinden. En, niet te vergeten, een gezellige koffiehoek met gratis koffie voor de leden.

Cadeautje voor bezoekers

Wie lid wordt, krijgt een moderne desktop PC met toetsenbord en muis plus een 17" LCD scherm cadeau.

Domotica bij de ECA

on 26 Nov 2018 : 21:55  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

De Domotica ECA is ontstaan na de cursus Arduino bij het ECA die elk jaar gratis voor de leden wordt gegeven. Bij deze cursus maak je kennis met het programmeren in C . Je krijgt inzicht in hoe een Arduino programma is opgebouwd. We bouwen hierbij onderstaand looplicht en leren om hiervoor de software te schrijven,

looplamp
Arduino looplicht

Na de cursus is een groepje deelnemers zich gaan verdiepen in de domotica: het meten en besturen van diverse zaken in huis. Ondertussen hebben we ook op de club een opstelling staan die we langzaamaan willen gaan uitbreiden. Albert Hoofman heeft hierover een artikel geschreven, zie domotica-eca-nov-2018.

Wij nodigen alle leden die interesse hebben en willen meehelpen aan het domotica project uit om een keer op dinsdag avond te komen kijken.

Cursus Arduino november 2018

on 17 Sep 2018 : 20:58  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
arduino_logo_150x102.png

Ook dit jaar geeft de ECA weer de Arduino cursus. Tijdens deze cursus kijken we samen naar de Arduino bordjes en leren die te programmeren. Uiteindelijk maken we een simpele schakeling met een door de club verstrekte Arduino en laten die met onze zelf geschreven software werken. We verwachten dat de cursisten goed met een computer kunnen omgaan en interesse hebben in elektronica en programmeren. Onze ervaring geeft aan dat iedereen die goed met Windows kan omgaan en er wat tijd in wil steken iets van deze cursus op steekt. Wij hebben plaats voor 10 cursisten op basis van volgorde van aanmelden. De kosten van de cursus zijn 7.50 euro voor het Arduino kitje dat iedereen bij de cursus krijgt. 

De geplande cursus dagen zijn:

dinsdag 6 novenber
dinsdag 13 november
dinsdag 20 november
dinsdag 27 november
dinsdag 11  december

Aanmelden kan  bij het bestuur tegen directe betailing van de cursus kosten. 

Open dag op Zaterdag 17 november 2018

on 13 Jul 2018 : 20:10  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
eca_1978_2018.jpg

U bent van harte welkom op onze open dag op Zaterdag 17 november 2018 van 10.00 tot 17.00 uur in het clubgebouw aan de Frederiklaan163a te Eindhoven.

© 2007 - 2024 Eindhovense Computer Associatie    Proudly powered by e107 which is released under the terms of the GNU GPL License.    Back to top ↑
e107 Theme by veskoto