Domotica bij de ECA

on 26 Nov 2018 : 21:55  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

De Domotica ECA is ontstaan na de cursus Arduino bij het ECA die elk jaar gratis voor de leden wordt gegeven. Bij deze cursus maak je kennis met het programmeren in C . Je krijgt inzicht in hoe een Arduino programma is opgebouwd. We bouwen hierbij onderstaand looplicht en leren om hiervoor de software te schrijven,

looplamp
Arduino looplicht

Na de cursus is een groepje deelnemers zich gaan verdiepen in de domotica: het meten en besturen van diverse zaken in huis. Ondertussen hebben we ook op de club een opstelling staan die we langzaamaan willen gaan uitbreiden. Albert Hoofman heeft hierover een artikel geschreven, zie domotica-eca-nov-2018.

Wij nodigen alle leden die interesse hebben en willen meehelpen aan het domotica project uit om een keer op dinsdag avond te komen kijken.

Cursus Arduino november 2018

on 17 Sep 2018 : 20:58  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
arduino_logo_150x102.png

Ook dit jaar geeft de ECA weer de Arduino cursus. Tijdens deze cursus kijken we samen naar de Arduino bordjes en leren die te programmeren. Uiteindelijk maken we een simpele schakeling met een door de club verstrekte Arduino en laten die met onze zelf geschreven software werken. We verwachten dat de cursisten goed met een computer kunnen omgaan en interesse hebben in elektronica en programmeren. Onze ervaring geeft aan dat iedereen die goed met Windows kan omgaan en er wat tijd in wil steken iets van deze cursus op steekt. Wij hebben plaats voor 10 cursisten op basis van volgorde van aanmelden. De kosten van de cursus zijn 7.50 euro voor het Arduino kitje dat iedereen bij de cursus krijgt. 

De geplande cursus dagen zijn:

dinsdag 6 novenber
dinsdag 13 november
dinsdag 20 november
dinsdag 27 november
dinsdag 11  december

Aanmelden kan  bij het bestuur tegen directe betailing van de cursus kosten. 

Open dag op Zaterdag 17 november 2018

on 13 Jul 2018 : 20:10  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
eca_1978_2018.jpg

U bent van harte welkom op onze open dag op Zaterdag 17 november 2018 van 10.00 tot 17.00 uur in het clubgebouw aan de Frederiklaan163a te Eindhoven.

17 november Jubileum ECA 40 jaar

on 13 Jul 2018 : 20:06  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0
eca_1978_2018.jpg

Dit jaar viert de Eindhovense Computer Associatie ECA haar 40 jarig jubileum, en dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan.

De ECA is de oudste computerclub van Eindhoven en omgeving. Met veel kennis, ervaring en apparaten uit lang vervlogen jaren ... maar wel steeds bij de tijd met bijvoorbeeld een zelf te bouwen 3D printer, een Laser Engraver, een multimedia systeem met behulp van een Raspberry Pi, en een Arduino kit. In onze bibliotheek / leeszaal / koffiekamer vindt u veel databoeken, tijdschriften en gezelligheid!

We hebben alles in huis om jouw favoriete foto, tegen kostprijs, op canvas te (laten) printen. Of als kleurenposter op A0 formaat, dat is ongeveer een vierkante meter! Films en foto’s overzetten op digitale media kan ook, of grammofoonplaten en geluidscassettes. Alles wordt bijgehouden door deskundige leden, en alle faciliteiten zijn gratis te gebruiken door alle leden.

Ons jubileum vieren wij met een receptie en open dag op zaterdag 17 november van 10.00 u tot 17.00 u in ons clubgebouw aan de Frederiklaan 163 te Eindhoven. Daar vertellen wij ook over het cursusaanbod voor onze leden, zoals Arduino, Raspberry Pi, Linux Mint, Ubuntu, workshops voor foto- en videobewerking, 3D-printen en 3D-ontwerpen.

Vanzelfsprekend is er op deze open dag ook weer gratis koffie en thee met wat lekkers.

We hopen u dan ook welkom te mogen heten op onze jubileum dag op zaterdag 17 november 2018.

Uiteraard kunt U ook op de openingstijden van club bij ons terecht, zie www.eca-mail.org.

Storing mailserver

on 21 May 2018 : 19:16  Posted by mflesch  Category: Mededeling  Comments: 0

 P92 300 StoringOnze mailserver is enkele dagen offline geweest. Hierdoor is het niet mogelijk geweest om mail naar onze club te sturen (naam@eca-mail.org). Hierdoor kon ook de eigen mail niet worden opgehaald door de leden die daarvan gebruik maken.Hiervoor onze excuses. Op dit moment is de mailserver weer hersteld. Een deel van de mail zal ondertussen alsnog zijn binnengekomen, maar wij daden aan om belangrijke mail opnieuw te versturen.

Vanwege vakantie afwezigheid heeft het oplossen van de storing langer dan noodzakelijk geduurd. Hieruit is duidelijk geworden dat de club behoefte heeft aan meer verijwillergers bij het beheren van onze infra-structuur. Leden die willen helpen met het beheer van de website of infrastructuur zijn welkom, aanmelden kan bij het bestuur.

© 2007 - 2024 Eindhovense Computer Associatie    Proudly powered by e107 which is released under the terms of the GNU GPL License.    Back to top ↑
e107 Theme by veskoto